Head of Information Security

Intresserad?

Är detta något för dig? Tveka inte att höra av dig!

Ansök nu

Vill du leda informationssäkerhetsarbetet på ett svenskt produktutvecklingsföretag med europeisk marknad? Nu söker vi en Head of Information Security som ansvarar för utveckling och efterlevnad av informationssäkerheten inom Unifaun Group. Unifaun leverera innovativa och högkvalitativa molnbaserade Delivery Management-system. Lösningarna används i över 80 länder. Arbetar du hos oss är du en del av att få Europa att snurra!

Om rollen

Som Head of Information Security tillhör du CIO-office och rapporterar till CIO. Du är den som leder och ansvarar för vårt informationssäkerhetsarbete inom Unifaun Group och vår organisation i Sverige, Finland, Danmark, Norge, Polen och Benelux. Med andra ord har du stor inflytande. Vi är på en förändringsresa för att ytterligare höja organisationens förmåga och förbättra vårt informationssäkerhetsarbete.

Exempel på arbetsuppgifter:

 • Utveckla och implementera ett nytt ramverk för informationssäkerhet. Alltifrån att vidareutveckla policys, guidelines och instruktioner
 • Facilitera och planera aktiviteter inom informationssäkerhet såsom riskanalyser, penetrations- och sårbarhetsanalyser samt uppföljning av efterlevnad
 • Interna utbildningsinsatser inom informationssäkerhet
 • Supportera verksamheten med IT- och informationssäkerhetsanalyser och vara kravställare avseende tekniska lösningar, produkter, leverantörer och processer
 • Stödja organisationen i frågor relaterade till informationssäkerhet
 • Omvärldsbevaka trender, regelverk mm. inom området. 

Tjänsten är en tillsvidareanställning med placering centralt i Stockholm.

Vem är du?

Vi vill att du har en gedigen bakgrund från informationssäkerhetsområdet. Genom din erfarenhet kan du referera till ”best practice” och vet vad som fungerar för olika typer av organisationer.

Vi söker dig med:

 • Flera års erfarenhet av systematiskt informationssäkerhetsarbete
 • Erfarenhet / kompetens inom några ramverk relaterat till informationssäkerhet såsom ISO27 001, SOCI/II, GDPR, PCI-DSS.
 • Tidigare erfarenhet av att ha implementerat eller ansvarat för ett ledningssystem för informationssäkerhet
 • Tidigare erfarenhet av att kravställa tekniska lösningar
 • Intresse och kunskap om tekniska lösningar och verktyg för att stödja informationssäkerhet
 • God förmåga att uttrycka dig på engelska i tal och skrift samt gärna motsvarande nivå på svenska
 • Erfarenhet av svenskt arbetsliv och arbetskultur.

Personliga egenskaper

Som person är du bekväm i att arbeta självständigt, ta egna initiativ och att driva ditt ansvarsområde. Du är beslutsmässig och tar riskbaserade beslut genom att balansera operationella risker och påverkan mot säkerhetsnivå. Samtidigt har du god kommunikativ förmåga och är duktig på att förankra, förklara och få alla nivåer inom organisationen med dig. Du tar dig an ditt ansvarsområde med nyfikenhet. För att lyckas i rollen är du också strukturerad som person.

Vad kan Unifaun erbjuda dig?

Vi erbjuder en intressant och trevlig arbetsplats centralt i Stockholm och i en europeisk kontext. I rollen har du stora möjligheter att leda och påverka företagets vägval inom informationssäkerhet. Unifaun har lång erfarenhet av produktinnovation och utveckling av smarta och effektiva lösningar. Vi söker dig som vill vara med på vår fortsatta expansion ut på den europeiska marknaden och tillsammans med oss har du goda möjligheter att utvecklas i din roll.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar Unifaun med Boxhill Recruitment. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Maria Grevillius, tfn 072 727 62 94. maria.grevillius@bhill.se. Urval och intervjuer sker löpande.

Välkommen med din ansökan senast den 4 december.

Om Unifaun

Arbetar du hos oss är du en del av att få Europa att snurra. Paketen i nästa lastbil du ser har troligtvis passerat vår plattform, fraktetiketten på din leverans från Footway, Stadium eller Kicks är märkt med vårt namn, och vindkraftverken snurrar vidare med hjälp av reservdelar snabbt distribuerade via oss. Vi är det digitala navet för över 300 miljoner transporter varje år och trots att gemene man kanske inte tidigare tänkt på Unifaun är vi en central del av att få vardagen att fungera.

Unifaun har över 20 års erfarenhet av att leverera innovativa och högkvalitativa molnbaserade Delivery Management-system. Lösningarna används i över 80 länder och varje dag skickas över 800 000 försändelser av 100 000 olika företag genom våra system. Unifaun har 220 anställda i Sverige, Finland, Danmark, Norge, Polen, Nederländerna och Belgien.

Ansök nu

Är detta något för dig? Tveka inte att höra av dig! Annars kan du skicka in ditt CV till oss så hör vi av oss så fort något som passar din profil dyker upp.

Ansök nu Skicka in CV