Svenska kraftnät söker Systemansvarig IT Marknadssystem för elförsörjning

Intresserad?

Är detta något för dig? Tveka inte att höra av dig!

Ansök nu

Vill du också arbeta i en utvecklande miljö där du blir en viktig länk i en samhällsviktig verksamhet? Vi söker nu dig som vill vara med på en spännande och ansvarsfull resa gällande de system som säkrar landets energiförsörjning hos energibranschens mest attraktiva arbetsgivare.

Dina arbetsuppgifter

Ditt ansvar är att vara med och trygga den operativa driften och förvaltningen av system som säkerställer att Sverige aldrig stannar. Du tillhör enheten Kontrollrumssystem på avdelningen IT Applikationsförvaltning och är placerad på vårt huvudkontor i Sundbyberg.

I rollen som Systemansvarig IT kommer du att agera teknisk delprojektledare i system där IT-säkerheten är A och O. Tillsammans med dina kollegor säkerställer du att utarbetad förvaltningsplan genomförs på ett sätt som inte påverkar driftsäkerhet och befintlig funktionalitet samtidigt som det är starkt fokus på nyutveckling.

Du arbetar operativt med t ex ärendehantering av incidenter, konfigurationer, installationer, livscykelhantering på teknisk nivå, rapportering av mätetal, men även en hel del samordning och koordinering av verksamhet och IT ingår vid t ex. releaser. Du har en tät kontakt med externa leverantörer och samarbetar med nordiska och europeiska branschkollegor i våra samarbetsprojekt.

Hos Svenska kraftnät händer det mycket. Det svenska stamnätet förnyas och byggs ut i syfte att kunna möta morgondagens energibehov. I denna roll kommer du att erbjudas en komplex och minst sagt spännande miljö där du ges möjligheten att leda projekt som är avgörande för vår verksamhet.

Din bakgrund

Vi söker dig som har en akademisk utbildning med IT-inriktning alternativt motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt. Vidare ser vi att du har: 

  • Minst åtta års arbetslivserfarenhet av system- och applikationsförvaltning, varav minst 3 år med verksamhetskritiska system
  • Arbetslivserfarenhet av arbete enligt pm3 och/eller ITIL, alternativt motsvarande modeller/ramverk
  • Arbetslivserfarenhet av förvaltningsetablering och IT-säkerhet
  • Du förstår samt kan uttrycka dig väl på svenska och engelska i tal och skrift.

Vi ser gärna att du har erfarenhet av liknande roller såsom applikationsspecialist, systemspecialist/ansvarig och har arbetat med verksamhetskritiska realtidssystem, te x realtids BI-system eller andra industrisystem.

Dina personliga egenskaper

Varje enskild medarbetare är oerhört viktig för att vi skall lyckas med vårt uppdrag och av den anledningen lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper när vi rekryterar. För att lyckas i rollen krävs det att du besitter förmågan av att arbeta strukturerat samt att du genom ditt samarbete med andra agerar såväl prestigelöst samt som en naturlig ledare.

Eftersom IT-systemen du arbetar med är samhällskritiska ser vi att du är fokuserad och säkerhetsmedveten i ditt arbete att leverera resultat. Vidare ser vi att du med enkelhet bygger professionella relationer och då du i din vardag kommunicerar med intressenter såväl internt som externt. Du trivs med att finnas med i olika arbetsgrupper på både nordiska och europeisk nivå.

Ansökan

Vill du veta mer, kontakta gärna Svenska kraftnäts samarbetspartner för denna roll, Maria Grevillius på Boxhill Recruitment, tel. nr. 072-727 62 94 alternativt maria.grevillius@bhill.se. Fackliga representanter är Erik Böhlmark, SACO, tel. 010-475 86 14 och Stefan Ekberg, ST, tel. 010-475 82 91. Du når oss också via e-post: fornamn.efternamn@svk.se. Välkommen med din ansökan senast den 21 oktober 2020. Vi behandlar ansökningar löpande så vi välkomnar din ansökan så snart som möjligt.

Sökord: Systemansvarig IT, Application Manager, Application Specialist,

Ansök nu

Är detta något för dig? Tveka inte att höra av dig! Annars kan du skicka in ditt CV till oss så hör vi av oss så fort något som passar din profil dyker upp.

Ansök nu Skicka in CV