Underhållsingenjör med ansvar för Svenska kraftnäts passiva optonät

Intresserad?

Är detta något för dig? Tveka inte att höra av dig!

Ansök nu

Har du teknisk kunskap om passiva optonät och lockas av en roll med nationellt ansvar för förvaltning och underhåll på beställarsidan? Är du dessutom en god kommunikatör och en riktigt vass problemlösare så kan den här rollen vara rätt för dig! På Svenska kraftnät blir du en betydelsefull länk i en samhällsviktig verksamhet.

DINA ARBETSUPPGIFTER

Svenska kraftnäts passiva optonät är grunden för Svenska kraftnäts telekomnät som i sin tur är nödvändigt för att kunna drifta och övervaka stamnätet. Utöver användning för egna behov hyr Svenska kraftnät ut överkapacitet i optonätet till externa kunder såsom telekomoperatörer och andra storkonsumenter av bredbandskapacitet.

Som Underhållsingenjör får du en betydelsefull och varierad roll med nationellt ansvar för planering och budgetering av förebyggande och avhjälpande underhåll av Svenska kraftnäts passiva optonät.

I tjänsten ingår även att:

• Hålla en tät dialog med entreprenörer och leverantörer, ofta ute i fält där du noggrant koordinerar resurser, säkerställer kvalitet och effektivt leder reparationsarbete vid optofel/haveri. Arbetet sker i nära samarbete med stationsunderhåll och luftledningsunderhåll.
• Beställa material, granska kabeldokumentation samt vara behjälplig vid uppbyggnaden av reservdelsförråd för opto.
• Ingå i en arbetsgrupp med syfte att ta fram avtal rörande opto och i ett senare skede följa upp och utveckla dessa.
• Bistå utredningar och projekt med uppgifter från underhållsverksamheten.

Du tillhör enheten Ledningsunderhåll där du får möjlighet att utvecklas och utbyta erfarenheter med kollegor som har arbetat länge inom branschen. Ditt ansvarsområde är hela Sverige vilket innebär att det blir en hel del resor nationellt. Placeringsort är Sundbyberg eller enligt överenskommelse.

DIN BAKGRUND

Vi söker dig som har en teknisk utbildning i botten, lägst gymnasial, alternativt motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt. Du har god teknisk kunskap av passivt optonät - material, utförande och mätningar samt några års erfarenhet av arbete med opto. Kanske har du arbetat i en liknande roll alternativt har praktisk erfarenhet av installationer ute i fält som fälttekniker, arbetsledare eller liknande och/eller har entreprenadkunskaper, i så fall är det mycket meriterande.

Vidare söker vi dig som är väl medveten om vilka standarder som gäller avseende kvalitet-, arbetsmiljö-, och miljöfrågor. Du har B-körkort samt god kapacitet att röra dig i fält och är flytande i svenska (tal och skrift) samt är van att kommunicera på engelska.

DINA PERSONLIGA EGENSKAPER

Varje enskild medarbetare är oerhört viktig för att vi ska lyckas med vårt uppdrag. Av den anledningen lägger vi stor vikt vid personliga egenskaper när vi rekryterar. För att lyckas i rollen krävs att du är en problemlösare ut i fingerspetsarna som gärna kommer med förslag på lösningar och aktivt samarbetar med berörda parter både internt och externt. Då rollen innebär att du har många olika kontaktytor behöver du vara förtroendeingivande, tydlig och kommunikativ.

Vidare ser vi gärna att du är en person som är intresserad av nya lösningar som kan effektivisera underhållsarbetet och som gärna vill bidra till enhetens tekniska utveckling genom att delta i olika projekt.

VÅRT ERBJUDANDE TILL DIG

På Svenska kraftnät händer det mycket - vi är en organisation i förändring. Vi har som mål att bli branschens attraktivaste arbetsgivare. Här erbjuds du god möjlighet till balans mellan arbete och privatliv, goda förmåner och mycket mer. Som medarbetare hos oss blir du en del i en samhällskritisk organisation där vi värdesätter och strävar efter hög kollektiv intelligens. Det är med samarbete och effektivitet som vi ska uppnå vår vision om att bli ledande för en säker och hållbar elförsörjning.

Svenska kraftnät arbetar för att främja mångfald och motverka diskriminering och ser gärna sökanden med olika bakgrund och erfarenheter till våra rekryteringar. Då vi arbetar med samhällsviktig verksamhet är anställningen säkerhetsklassad och svenskt medborgarskap krävs. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras.

ANSÖKAN

I den här rekryteringen samarbetar Svenska kraftnät med Boxhill Recruitment. Vill du veta mer, kontakta gärna ansvarig rekryteringskonsult Nina Ahlström tel: 070-275 15 99.

Fackliga representanter är Erik Böhlmark, SACO tel. 010-475 86 14 och Stefan Ekberg, ST, tel. 010-475 82 91. Du når dom också via e-post: fornamn.efternamn@svk.se.

Välkommen med din ansökan senast den 12 maj. Vi behandlar ansökningar löpande och välkomnar därför din ansökan så snart som möjligt.

optotekniker, fibertekniker, optoteknik, fiberteknik, passivt optonät, telecom, fälttekniker

Ansök nu

Är detta något för dig? Tveka inte att höra av dig! Annars kan du skicka in ditt CV till oss så hör vi av oss så fort något som passar din profil dyker upp.

Ansök nu Skicka in CV