Business Analyst med kunskap inom Business Intelligence (BI)

Intresserad?

Är detta något för dig? Tveka inte att höra av dig!

Ansök nu

Är du en logisk och driven person med god affärs- och informationsförståelse? Vi söker dig som vill arbeta i en en självständig roll med många kontaktytor där du behöver arbeta med detaljer, siffror och information men även se helheten, ha affärsperspektivet och förstå användarnas behov. Länsförsäkringar är en arbetsgivare med öppen arbetskultur och tydliga värderingar, där du har stora möjligheter att utvecklas och ha balans i livet. Låter det intressant så hoppas vi att vi hör från dig så snart som möjligt! 

Avdelningen

Gruppen Affärsuppföljning är en del av Sakförsäkringsservice/LB Sak och har som huvuduppgift att ge stöd till länsförsäkringsbolagen avseende analys och uppföljning. Affärsuppföljning har också ett övergripande ansvar för samtliga beslutsstöd inom förvaltningsobjektet Beslutsstöd och är ansvariga för Länsförsäkringars gemensamma begreppsmodell för beslutsstöd. Gruppen består av specialister inom olika områden med uppgift att förenkla och renodla länsförsäkringsbolagens uppföljning och analys. Under 2020 och ett antal år framöver pågår det flera större utvecklingsprojekt rörande beslutsstödsystem och analys.

Din roll

Som Kravanalytiker får du en central och viktig roll i gränslandet mellan verksamhet och IT där du har ett tätt samarbete med andra avdelningar och kompetenser inom Länsförsäkringar. Du är en viktig spelare i att driva arbetet med att få självservice till stånd för befintliga och kommande BI-lösningar

I rollen ansvarar du för att driva kravarbetet i projekt. Du fångar användarnas och projektens krav på beslutsstödet, vilket till stor del handlar om informationskrav. Du remissar informationskraven med intressenterna iterativt, ofta genom prototyping, samt dokumenterar och formaliserar. I arbetsuppgifterna ingår att driva definitionsarbete, utredningar, detaljera affärsregelverk och mappa in kraven på termer och begrepp till länsförsäkringars gemensamma informationsmodell, som bygger på industrimodellen IIW. För att säkerställa att leveranser motsvarar krav och beställning, ingår även testarbete i rollen. Arbetet utförs mestadels i projektform i samarbete med projektledare, informationsansvariga, modellerare, arkitekt, objektspecialister och Länsförsäkringsbolagen. För att säkra leveransen jobbar du även med utrullning i form av utbildning, kommunikation och stöd till Länsförsäkringsbolagen.

Vem är du?

Vi söker dig som brinner för att leda kravarbetet i att ta fram beslutsstödssystem! För att passa för rollen hos oss behöver du ha arbetat med kravställning inom beslutsstöd sedan tidigare. Du har troligen erfarenhet från att arbeta inom analys, DW/BI eller motsvarande sedan tidigare och har ett genuint intresse för siffror och information. Du har utbildning inom statistik, matematik, IT eller liknande. Det är en stor fördel om du har erfarenhet av att arbeta med informationsmodeller sedan tidigare. För denna roll behöver du behärska det svenska språket i både tal och skrift och du behöver även ha giltigt arbetstillstånd i Sverige.

Som person är du både drivande och noggrann och du har en förmåga att se såväl helheter som detaljer. Du har även god pedagogisk förmåga och kan förklara komplexa definitioner och skapa samsyn där åsikter går isär. Du tycker om att ha stora kontaktytor inom organisationen mot olika typer av intressenter. Det är mycket viktigt att du kan arbeta självständigt.

Vårt erbjudande till dig

På Länsförsäkringar finns en öppen arbetskultur där alla brinner för samma sak – våra kunder. Våra värderingar hjälper oss att rekrytera personer som på riktigt identifierar sig med vad vi tror på. Engagemang, tillit, professionalism och öppenhet är det som driver utveckling hos oss. I vår organisation leder återkoppling och uppföljning av dina prestationer affären framåt. Samma öppenhet som vårt starka varumärke står för strävar vi även efter internt. Mångfald värderas högt i vår verksamhet och vi lägger stort fokus på hälsa för att skapa balans mellan jobb och fritid.

Känner du dig inspirerad av vårt företag och rollen som Kravanalytiker? Då ser vi fram emot din ansökan så snart som möjligt!

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar Länsförsäkringar med Boxhill Recruitment. Du söker enklast tjänsten genom att klicka på “Ansök här”. Vi blir glada om du vill dela annonsen med någon du känner som har rätt matchning! Urval av ansökningar sker löpande så vi hoppas få läsa din ansökan så snart som möjligt! Har du frågor om tjänsten är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Ann Bender på ann.bender@bhill.se eller 0722140872. Under v 9 kommer vi att ha begränsad möjlighet att svara på telefonsamtal.

För att följa lagar angående Personuppgiftshantering och för att kunna ge dig statusuppdatering under rekryteringen ber vi dig att EJ skicka ansökningar via e-mail utan via Ansökningsknappen "Ansök här".

Om Länsförsäkringar AB

Vi har länsförsäkringsbolagens uppdrag att bedriva gemensamma affärer inom bank och försäkring, utvecklingsarbete och ge service inom områden som skapar effektivitet och skalfördelar. Vi är en ansvarsfull och attraktiv arbetsgivare som främjar hälsa och bidrar till ett hållbart arbetsliv. Vi vill med en god företagskultur och tydliga värderingar bidra till att attrahera och behålla de bästa medarbetarna. Vi är en lärande organisation med stark tilltro till självledarskap. Tycker du om att leda dig själv och utveckla din fulla potential kommer du att trivas hos oss. Vi arbetar aktivt med mångfald och inkludering.

Ansök nu

Är detta något för dig? Tveka inte att höra av dig! Annars kan du skicka in ditt CV till oss så hör vi av oss så fort något som passar din profil dyker upp.

Ansök nu Skicka in CV