Lösningsarkitekt, digitala arbetsplatsen

Intresserad?

Är detta något för dig? Tveka inte att höra av dig!

Ansök nu

Vi söker en lösningsarkitekt inom den digitala arbetsplatsen och telefonilösningar till Skandias IT-avdelning. Vill du vara med och driva Skandias arkitekturarbete in i framtiden? Vi letar efter dig som vill driva förändring, är innovativ och lösningsorienterad. Rollen är placerad inom IT-avdelningens funktion ”IT Strategi och Arkitektur”. 

Din roll

Som lösningsarkitekt ansvarar du för att säkerställa arkitekturen inom den digitala arbetsplatsen. Med ansvar för att arkitekturen stödjer och skapar förutsättningar för Skandias strategiska, taktiska mål och hjälper organisationen att möta omvärldsförändringar. Ansvaret innefattar att säkerställa att arkitekturella målbilder finns inom området och att lösningarna utvecklas i linje med dessa. Det innebär tex att driva arbetet gentemot de team som finns inom området, tex utvecklingsteam, tekniska team, produktledning och andra intressenter.

Denna roll är en aktiv deltagare i arkitekturforum med ansvar att agera som arkitekturell rådgivare till olika initiativ inom sitt område.

Din bakgrund

Vi söker dig som har en bred kunskapsbas inom området, med erfarenhet av infrastrukturarkitektur och dess ingående delar. I och med att Skandia är på en förändringsresa är det viktigt att kunna både den mer traditionella infrastrukturen och molnbaserade lösningar. Du har kunskap och erfarenhet av följande:

  • Infrastrukturarkitektur både traditionell och molnbaserad
  • Microsofts produktportfölj avseende Office 365
  • Azure
  • Identitet i denna typ av lösningar
  • Produktägarskap för hela digitala arbetsplatsen
  • Telefoniplattformar, mobil och fastnät samt kringliggande tjänster

Vi ser gärna att du har en relevant akademisk utbildning eller likvärdig arbetslivserfarenhet.

Din profil

Vi är i förändring, så att se möjligheter är en drivkraft hos dig. Ett intresse för att dela med dig av dina erfarenheter, att stötta och hjälpa människor är ett naturligt inslag i din vardag. I arkitekturteamet jobbar vi tillsammans med Skandia utmaningar.

Du är van att navigera i olika forum med olika typer av intressenter. Prestigelöshet är en av de egenskaper som skapar förutsättningar att lyckas. Du behöver vara van att stå upp för dina lösningar och kunna förankra dina idéer i organisationen. Du omformulerar det komplexa till något mer enkelt som alla kan förstå.

Ansökan

Låter detta intressant? Då vill vi veta mer om dig. Ansök genom att klicka på ”Ansök här”.
I denna rekrytering samarbetar Skandia med Boxhill AB. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Petra Törnblom, ansvarig rekryterare, på telefon 0760036080 eller via petra.tornblom@bhill.se

Ansök nu

Är detta något för dig? Tveka inte att höra av dig! Annars kan du skicka in ditt CV till oss så hör vi av oss så fort något som passar din profil dyker upp.

Ansök nu Skicka in CV