Byggledare till Svenska kraftnät

Intresserad?

Är detta något för dig? Tveka inte att höra av dig!

Ansök nu

Har du erfarenhet av byggledning och lockas av att driva stora entreprenadprojekt med höga kvalitetskrav? Är du noggrann, kommunikativ och en riktigt vass problemlösare så kan den här rollen vara rätt för dig! På Svenska kraftnät blir du en betydelsefull länk i en samhällsviktig verksamhet där du får vara med och bygga Sveriges stamnät 2.0.

Svenska kraftnät befinner sig i en expansiv fas då vi står inför en lång och spännande period av stora investeringar i stamnätet för el- både förnyelse och utbyggnad. I samband med det söker vi nu en byggledare för våra luftledningsprojekt med placering på vårt huvudkontor i Sundbyberg eller på vårt lokalkontor i Sundsvall.

DINA ARBETSUPPGIFTER

Enheten Ledningsbyggnation ansvarar för genomförande av investeringsprojekt gällande luftledning och kabel. Enhetens ansvar börjar från att en entreprenad ska handlas upp och avslutas i samband med genomförd entreprenad. Enheten består av både projektledare och byggledare, totalt tolv personer.

Svenska kraftnät driver stora och komplexa entreprenadprojekt med höga kvalitetskrav. Din främsta roll som byggledare är att bidra till en förbättrad byggkontrollfunktion i dessa projekt. Det är en ansvarsfull och mycket viktig roll där du arbetar i nära samarbete med projektledarna för att säkerställa att vi når våra pågående och kommande projektmål.

Tjänsten innefattar bland annat att:

·       Säkerställa att entreprenörer utför arbeten enligt kontraktshandlingar och kontroller att de har upprättat arbetsberedningar och riskanalyser.

·       Granska entreprenörers egenkontroller och kvalitetsdokumentation.

·       Delta vid byggmöten tillsammans med projektledare.

·       Utveckla och bidra till en förbättrad byggkontrollprocess.

Resor inom Sverige ingår i tjänsten och körkort är ett krav.


DIN BAKGRUND

Vi söker dig som har erfarenhet av byggledning eller byggnation för luftledningsteknik alternativt för betongfundament- och markarbeten. Har du arbetat som platschef eller arbetsledare på anläggningssidan kan du få användning för din erfarenhet här hos oss. Du är utbildad högskoleingenjör eller har annan för tjänsten relevant utbildningsbakgrund. Då vi utökar vårt samarbete med övriga Europa behöver du kunna uttrycka dig väl i tal och skrift både på svenska och engelska.

Vi ser gärna att du har erfarenhet av att arbeta med AMA. Utöver detta är det meriterande om du har erfarenhet av utförande eller kontroll av stolpmontage/resning, lindragning etc.

DINA PERSONLIGA EGENSKAPER

Varje enskild medarbetare är oerhört viktig för att vi ska lyckas med vårt uppdrag. Av den anledningen lägger vi stor vikt vid personliga egenskaper när vi rekryterar. För att lyckas i rollen krävs att du är duktig på att förmedla och ta emot information och att du är en systematisk problemlösare som bibehåller ditt lugn i pressade situationer.

I rollen ingår en hel del granskningsarbete där det är viktigt att vara noggrann och att följa upp detaljer men också att vara öppen för att diskutera olika lösningsförslag med berörda parter. Då det dessutom är ett högt tempo med många parter inblandade under pågående entreprenader så ser vi att du även har en hög samarbetsförmåga samt en god beslutsamhet.

ANSÖKAN

I den här rekryteringen samarbetar Svenska Kraftnät med Boxhill Recruitment. Sök tjänsten genom att klicka på “Ansök här” eller dela annonsen med någon du känner som har rätt matchning! Vill du veta mer, kontakta gärna ansvarig rekryteringskonsult Nina Ahlström tel: 070-275 15 99.

Fackliga representanter är Erik Böhlmark, SACO, tel. 010-475 86 14 och Stefan Ekberg, ST, tel. 010-475 82 91. Du når oss också via e-post: fornamn.efternamn@svk.se.

Välkommen med din ansökan senast den 15 november. Vi behandlar ansökningar löpande så vi välkomnar din ansökan så snart som möjligt.

VÅRT ERBJUDANDE TILL DIG

På Svenska kraftnät händer det mycket - vi är en organisation i förändring. Vi har som mål att bli branschens attraktivaste arbetsgivare. För att nå vårt mål arbetar vi alla utifrån ett personligt ledarskap. Du erbjuds god möjlighet till balans mellan arbete och privatliv, goda förmåner och mycket mer. Som medarbetare hos oss blir du en del i en samhällsviktig organisation där vi värdesätter och strävar efter hög kollektiv intelligens. Det är med samarbete och effektivitet som vi ska uppnå vår vision om att bli ledande för en säker och hållbar elförsörjning.

Svenska kraftnät arbetar för att främja mångfald och motverka diskriminering och ser gärna sökanden med olika bakgrund och erfarenheter till våra rekryteringar. Då vi arbetar med samhällsviktig verksamhet är anställningen säkerhetsklassad och svenskt medborgarskap krävs. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras.

Ansök nu

Är detta något för dig? Tveka inte att höra av dig! Annars kan du skicka in ditt CV till oss så hör vi av oss så fort något som passar din profil dyker upp.

Ansök nu Skicka in CV