Senior Infrastrukturarkitekt

Intresserad?

Är detta något för dig? Tveka inte att höra av dig!

Ansök nu

Är du rätt person för att driva arbetet med att utveckla IT-infrastrukturen i en samhällsviktig organisation? Har du ett stort engagemang för att påverka och göra skillnad? På Svenska kraftnät får du meningsfulla och utmanande arbetsuppgifter i en samarbetsinriktad kultur. Svenska kraftnät söker nu dig som vill anta utmaningen att leda arbetet med att utveckla Svenska kraftnäts framtida IT-infrastruktur tillsammans de andra arkitekterna på IT och IT organisationen.

IT utvecklar och förvaltar IT-system som är kritiska för vårt samhällsuppdrag. Vi ser stora behov framöver av att utveckla nya IT-lösningar för automatisering av elnätsdriften och förvaltningen av våra anläggningar och har många pågående projekt och stora investeringar, framförallt inom infrastrukturområdet. Vi ser samtidigt att hoten mot våra samhällsviktiga funktioner ökar, vilket gör att vi löpande måste se över våra lösningar och arbetssätt för att behålla en god IT-säkerhet. Du kommer att tillhöra avdelningen IT Strategi och styrning. Tjänsten är placerad på vårt huvudkontor i Sundbyberg.

Dina arbetsuppgifter

Du blir ansvarig för att vidareutveckla IT-infrastrukturen för att långsiktigt möta våra krav på bl a tillgänglighet, stabilitet, effektivitet och IT-säkerhet. Du kommer att leda arbetet genom att utveckla målarkitekturer för våra olika teknikområden samt vägleda utvecklingsprojekt. Du kommer även att driva egna utvecklingsaktiviteter och se till att IT-arkitekturen ligger i linje med den totala strategin. Arbetet drivs i nära samarbete med teknikområdesansvariga, IT-säkerhetsspecialister, arkitektkollegor och IT-förvaltningen.

Du blir delaktig i arbetet med att utveckla vår IT-strategi, säkerställa en god IT-säkerhet och standardisera våra IT-tjänster för att underlätta arbetet i våra utvecklingsprojekt och IT-förvaltningar. Vi förväntar oss en aktiv omvärldsbevakning där du följer teknikutvecklingen och trender inom IT-infrastrukturområdet samt att du aktivt arbetar med att utveckla ett nätverk med externa intressenter som kan bidra till Svenska kraftnäts utveckling.

Din bakgrund

Vi söker dig som har minst 5 års erfarenhet av att arbeta med IT-arkitektur inom olika områden eller 5 års bred erfarenhet av IT-infrastruktur, exempelvis virtualiseringslösningar, containerteknologi, applikationsplattformar, nätverk, lagring eller operativsystem. Du har stort intresse för teknikutveckling och förmåga att förstå hur ny teknik kan tillämpas.

Du har minst 3 års erfarenhet av IT-infrastrukturarkitekturarbete och du har arbetat som IT-arkitekt i en större organisation och förstår värdet av gemensamma arbetssätt och god dokumentation. Du har erfarenhet av att arbeta i en verksamhet med mycket höga IT-säkerhetskrav. Vi ser att du även har erfarenhet av att formulera arkitekturer och att driva implementering av dessa. Det är meriterande om du har erfarenhet av modelleringsverktyg.

Akademisk utbildning inom ett relevant tekniskt område är ett krav. Vi ser gärna att du har en certifiering inom arkitekturområdet och gärna även inom annat relevant infrastrukturområde. Vi önskar att du har erfarenhet av arbete med IT-säkerhet inom en samhällskritisk verksamhet alternativt verksamhet med mycket höga säkerhetskrav samt har god kunskap om standarder och styrande regelverk för informationssäkerhet. Det vill att du har minst ett par års erfarenhet av att leda och coacha medarbetare. Det är meriterande om du har erfarenhet av kraftsystem och/eller av kommunikationsstandarder som är specifika inom kraftsystembranschen.

Dina personliga egenskaper

Du har förmågan att överblicka helheten och deltar aktivt i övergripande lösningsdiskussioner som griper över hela arkitekturområdet. Du har en förståelse för hur infrastrukturen utgör en del av en större helhet. En arkitekturell vision är viktig, med det är lika viktigt att kunna justera sin målbild i samarbete med kollegor och en förändrad omvärld. Du är resultatorienterad och har förmågan att arbeta med ett mål- och resultattänkande i prioriteringar, planering och agerande. Den här rollen utgör en brygga mellan verksamhetens behov och den tekniska verkligheten, därför blir det viktigt att kunna kommunicera effektivt i både tal och skrift.

Ansökan

I den här rekryteringen samarbetar vi med Boxhill Recruitment. Vill du veta mer, kontakta gärna Petra Törnblom, ansvariga rekryteringskonsult på Boxhill Recruitment, tel: 076-003 60 80 eller petra.tornblom@bhill.se. Fackliga representanter är Erik Böhlmark, SACO, tel. 010-475 86 14 och Stefan Ekberg, ST, tel. 010-475 82 91. Du når oss också via e-post: fornamn.efternamn@svk.se.

Välkommen med din ansökan senast den 31 mars 2020. Vi behandlar ansökningar löpande så vi välkomnar din ansökan så snart som möjligt.

Vårt erbjudande till dig

På Svenska kraftnät händer det mycket - vi är en organisation i förändring. Vi har som mål att bli branschens attraktivaste arbetsgivare. För att nå vårt mål arbetar vi alla utifrån ett personligt ledarskap. Du erbjuds god möjlighet till balans mellan arbete och privatliv, goda förmåner och mycket mer. Som medarbetare hos oss blir du en del i en samhällsviktig organisation där vi värdesätter och strävar efter hög kollektiv intelligens. Det är med samarbete och effektivitet som vi ska uppnå vår vision om att bli ledande för en säker och hållbar elförsörjning.

Svenska kraftnät arbetar med kompetensbaserad rekrytering vars syfte är att se till varje persons kompetens och därmed främja mångfald och motverka diskriminering. Eftersom vi arbetar med viktig infrastruktur i samhället så är våra tjänster säkerhetsklassade och svenskt medborgarskap är därför ett krav. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras.

Ansök nu

Är detta något för dig? Tveka inte att höra av dig! Annars kan du skicka in ditt CV till oss så hör vi av oss så fort något som passar din profil dyker upp.

Ansök nu Skicka in CV