Svenska kraftnät söker Underhållsingenjör luftledningar, Mellansverige

Intresserad?

Är detta något för dig? Tveka inte att höra av dig!

Ansök nu

Har du erfarenhet av att arbeta med kraftledningar och vill delta i Svenska kraftnäts arbete med att förstärka och utveckla framtidens stamnät för el? Är du dessutom en god kommunikatör och en riktigt vass problemlösare så kan den här rollen vara rätt för dig! Hos oss blir du en betydelsefull länk i en samhällsviktig verksamhet med stort fokus på att underhålla, förvalta och bevara.

Dina arbetsuppgifter

Svenska kraftnät befinner sig i en expansiv fas då vi står inför en lång och spännande period av stora investeringar i stamnätet för el - både förnyelse och utbyggnad. Som Underhållsingenjör får du en ansvarsfull och varierad roll med övergripande ansvar för frågor rörande underhållet för Svenska kraftnäts luftledningar i Mellansverige. En blandning av teknik, ekonomi och spännande utvecklingsprojekt ligger på ditt bord!

Som Underhållsingenjör tillhör du enheten Ledningsunderhåll. Enhetens ansvar omfattar såväl den operativa som den långsiktiga strategiska förvaltningen av Svenska kraftnäts 220 kV och 400 kV ledningar och ledningsgator. Ditt arbete innebär att planera, budgetera och följa upp förebyggande och avhjälpande underhåll för anläggningarna i ditt geografiska ansvarsområde. För att lyckas i rollen krävs att du håller en tät dialog med entreprenörer, myndigheter, kommuner, nät- och markägare. I den framtida satsningen på utveckling av stamnätet kommer du även att bistå utredningar med uppgifter från underhållsverksamheten vid byte av delar eller hela kraftledningar inom ditt område.

Du kommer även att ha vakthavande reparationsberedskap f.n. var 8:e vecka vilket innebär att du stöttar Svenska kraftnäts driftcentral med akut avhjälpning av fel och haverier i hela stamnätet och agerar länk mellan driftcentralen och underhållsentreprenörerna.
Ditt geografiska ansvarsområde är Mellansverige. Arbetet innebär både kontorsarbete och besök på anläggningar. Placeringsort är Sundbyberg eller enligt överenskommelse.

Din bakgrund

Vi söker dig som har goda kunskaper om kraftsystemet och kraftledningars olika teknikområden såsom projektering, planering och byggnation. Hos oss är kvalitet-, arbetsmiljö-, och miljöfrågor i fokus och du är väl medveten om vilka standarder som gäller. Vi vill att du har en teknisk utbildning i botten, lägst gymnasieingenjör, och att du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska. Du har B-körkort samt god kapacitet att röra dig i fält.

Har du arbetat i en liknande roll med underhåll av stam- eller regionnät är det mycket meriterande. Meriterande är också om du har erfarenhet av att arbeta i projektform och är van att hantera många olika frågor och ärenden samtidigt.

Har du kunskaper i IFS är det ett plus.

Dina personliga egenskaper

Varje enskild medarbetare är oerhört viktig för att vi ska lyckas med vårt uppdrag. Av den anledningen lägger vi stor vikt vid personliga egenskaper när vi rekryterar. För att lyckas i rollen krävs att du är duktig på att förmedla och ta emot information och att du är en systematisk problemlösare som bibehåller ditt lugn i pressade situationer.

Då rollen innebär att du har många olika kontaktytor behöver du ha ett prestigelöst och förtroendeingivande sätt. Du är van att arbeta självständigt men trivs också bra i samarbete med andra och har lätt för att skapa goda relationer, både internt och externt. Viktigt för att passa bra i den här rollen är att du är ansvarstagande, beslutsfattande och van att tänka långsiktigt för att uppnå uppsatta mål. Du är intresserad av ny teknik som kan effektivisera underhållsarbetet och vill gärna bidra till enhetens tekniska utveckling genom att delta i olika projekt.

Vårt erbjudande till dig

På Svenska kraftnät händer det mycket - vi är en organisation i förändring. Vi har som mål att bli branschens attraktivaste arbetsgivare. Här erbjuds du god möjlighet till balans mellan arbete och privatliv, goda förmåner och mycket mer. Som medarbetare hos oss blir du en del i en samhällskritisk organisation där vi värdesätter och strävar efter hög kollektiv intelligens. Det är med samarbete och effektivitet som vi ska uppnå vår vision om att bli ledande för en säker och hållbar elförsörjning. Svenska kraftnät arbetar för att främja mångfald och motverka diskriminering och ser gärna sökanden med olika bakgrund och erfarenheter till våra rekryteringar. Då vi arbetar med samhällsviktig verksamhet är anställningen säkerhetsklassad och svenskt medborgarskap krävs. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras.

Ansökan

I den här rekryteringen samarbetar Svenska kraftnät med Boxhill Recruitment. Vill du veta mer, kontakta gärna ansvarig rekryteringskonsult
Nina Ahlström tel: 070-275 15 99.

Fackliga representanter är Erik Böhlmark, SACO tel. 010-475 86 14 och Stefan Ekberg, ST, tel. 010-475 82 91. Du når dom också via e-post: fornamn.efternamn@svk.se.

Välkommen med din ansökan senast den 25 oktober. Vi behandlar ansökningar löpande så vi välkomnar din ansökan så snart som möjligt.

Ansök nu

Är detta något för dig? Tveka inte att höra av dig! Annars kan du skicka in ditt CV till oss så hör vi av oss så fort något som passar din profil dyker upp.

Ansök nu Skicka in CV