Systemspecialist Hadoop / Data Engineer

Intresserad?

Är detta något för dig? Tveka inte att höra av dig!

Ansök nu

Vill du arbeta med BI-lösningar i en spännande och agil miljö tillsammans med kompetenta och trevliga kollegor? Då kanske Business Intelligence Competence Center (BICC) på enheten Systemutveckling och Integration hos Svenska kraftnät kan vara din nästa arbetsgivare.

Vi arbetar med verksamhetskritiska system i en modern miljö och hos oss kommer du att vara delaktig i utvecklingen och förvaltningen av vår ”Big Data” lösning som är baserad på Hadoop och SQL-server.

Svenska kraftnät och energibranschen genomgår en stor omvandling på grund av kraftig ökning av förnyelsebar produktion och genom större internationella samarbeten där elnäten kopplas ihop. Detta ställer krav på ökat informationsutbyte och att hantera mer information, analysera större datavolymer, ta beslut och agera snabbare än tidigare. Antalet potentiella datakällor ökar också kraftigt. För att möta de kommande behoven måste vi bygga upp vår kapacitet inom områdena ”Big Data”, avancerad dataanalys och beslutsstöd.

Arbetsuppgifter

Dina arbetsuppgifter innebär att du primärt arbetar med Hadoop-plattformen och SQL-server både strategiskt och operativt för att förse verksamheten med data till rapportverktyg och rapporter. I din roll ingår bland annat att föreslå tekniska lösningar och att proaktivt förbättra plattformen, men även att agera bollplank för olika intressenter i verksamheten.

Då tjänstens innehåll och ansvar till viss del kan anpassas utifrån din bakgrund välkomnar vi både sökande med gedigen erfarenhet och längre arbetslivserfarenhet, men även dig med ett par års erfarenhet.

Din bakgrund

Vi söker dig som har en gedigen IT-bakgrund. Du har erfarenhet av BI-lösningar och tycker att det är ett spännande område som du vill fortsätta utvecklas inom. 

Förutom erfarenhet av databaser ser vi gärna att du har erfarenhet av ett eller flera språk såsom Java, Python, R, eller Scala. Det är även en fördel om du har avancerad SQL-kunskap samt erfarenhet av arbete med relationsdatabaser och ETL-verktyg. Har du även erfarenhet av Hive, Spark, Nifi eller Kafka är det meriterande.

Vi ser även positivt på att du har arbetat med att bygga och optimera stora dataflöden inklusive integrationer samt har analytiska färdigheter relaterade till att arbeta med ostrukturerade dataset, manipulera, bearbeta och extrahera värde från stora datamängder.

Du har en akademisk examen eller likvärdig erfarenhet förvärvad på annat sätt. Du talar samt förstår svenska och engelska i tal och skrift.

Dina personliga egenskaper

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Du har god samarbetsförmåga och är mån om att skapa goda långsiktiga relationer med andra. För att lyckas i rollen gillar du problemlösning och kan prioritera ditt arbete utifrån ett helhetsperspektiv. Du är van att ta egna initiativ och kan bidra till vårt team med positiv inställning och humor.

Vill du veta mer? 

I den här rekryteringen samarbetar vi med Boxhill Recruitment. Vill du veta mer, kontakta gärna ansvarig rekryteringskonsult Petra Törnblom, mail petra.tornblom@bhill.se, tel: 0760-036080.

Fackliga representanter är Erik Böhlmark, SACO, tel. 010-475 82 90 och Stefan Ekberg, ST, tel. 010-475 82 91. Du når oss också via e-post: fornamn.efternamn@svk.se.

Vårt erbjudande till dig

På Svenska kraftnät händer det mycket - vi är en organisation i förändring. Vi har som mål att bli branschens attraktivaste arbetsgivare. För att nå vårt mål arbetar vi alla utifrån ett personligt ledarskap. Du erbjuds god möjlighet till balans mellan arbete och privatliv, goda förmåner och mycket mer. Som medarbetare hos oss blir du en del i en samhällskritisk organisation där vi värdesätter och strävar efter hög kollektiv intelligens. Det är med samarbete och effektivitet som vi ska uppnå vår vision om att bli ledande för en säker och hållbar elförsörjning.

Svenska kraftnät arbetar för att främja mångfald och motverka diskriminering och ser gärna sökanden med olika bakgrund och erfarenheter till våra rekryteringar. Då vi arbetar med samhällsviktig verksamhet är anställningen säkerhetsklassad och svenskt medborgarskap krävs. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras.

Ansökan

Du ansöker senast genom att klicka på knappen nedan. Välkommen med din ansökan senast den 1 september 2019. Vi behandlar ansökningar löpande så vi välkomnar din ansökan så snart som möjligt.

Ansök nu

Är detta något för dig? Tveka inte att höra av dig! Annars kan du skicka in ditt CV till oss så hör vi av oss så fort något som passar din profil dyker upp.

Ansök nu Skicka in CV