Stärk Skandia inom BCM

Intresserad?

Är detta något för dig? Tveka inte att höra av dig!

Ansök nu

Skandia är inne i en spännande förändring som funktionen för Koncernsäkerhet i allra högsta grad är en del av. Där arbetar vi aktivt för ett tryggt och säkert Skandia som våra kunder känner tillit till. Koncernsäkerhets arbete berör samtliga på Skandia, vilket innebär att vi dagligen har kontakt med Skandias affärsområden samt medarbetare och stöttar i såväl projekt som i löpande förvaltning där vi ständigt arbetar för en ökad medvetenhet för säkerhet.

Senaste året har vi på koncernsäkerhet fått ett tydligare mandat inom Skandia, men också nya spännande utmaningar. Nu finns möjligheten att på koncernnivå arbeta i en mångfacetterad miljö gällande såväl verksamhet som IT inom informationssäkerhet och BCM.

Om rollen

För att stärka vårt team ytterligare söker vi nu en informationssäkerhetspecialist med inriktning mot kris- och kontinuitetsplanering (BCM). Rollen är mycket central och innehar koordinatorrollen i koncernens krisledningsgrupp. Du är sammanhållande för arbetet på koncernnivå och stöttar informationssäkerhetsfunktionen i arbetet gällande konsekvensanalys- och informationsklassficering.

Rollen är både strategisk genom att du kommer ansvarar för metod och process inom BCM, såväl operativ då du kommer att vara sammankallande för koncernens krisledning.

Som en del av det dagliga arbetet stöttar du koncernen i införandet av fastställd metod och process samt följer upp efterlevnad av ställda krav. Rollen ansvarar för att ta fram övergripande årlig testplan och säkerställer att förebyggande tester och övningar utförs i identifierade väsentliga processer. Du rekommenderar utformning av Skandiakoncernens beredskapsorganisation.

Du får stor stor frihet i rollen då du får möjlighet att utforma och hålla i utbildningar, representera informationssäkerhet och BCM i interna och externa forum. En spännande roll som förändras i takt med behov och utveckling.

Din bakgrund

Vi söker dig som har erfarenhet av arbete med BCM och informationssäkerhet och vill fortsätta fördjupa dig inom Kris- och kontinuitetsplanering. Du har erfarenhet av IT-kontinuitet och av att implementera, uppdatera och följa upp ledningssystem baserat på marknadens etablerade standards. Du har god förståelse för Dataskyddsförordningen. Det är meriterande om du har erfarenhet av liknande arbetsuppgifter inom finansbranschen.

Som person ser vi gärna att du har en god analytisk förmåga samt ett öga för detaljer. Du inser vikten av att uppnå balans mellan affärsnytta och säkerhetsnivå samt arbetar lika gärna självständigt som i team. Till detta har du en mycket god social förmåga att röra dig på olika nivåer inom Skandia.

Hjälp oss leda Skandia mot en tryggare framtid!

Om Skandia

Skandia är en av Sveriges största, oberoende och kundstyrda bank- och försäkringskoncerner. Vi har gett människor ekonomisk trygghet i 160 år och har en stark tradition av pionjäranda, produktutveckling och samhällsengagemang. Vi skapar rikare liv för människor med hjälp av lösningar inom sparande, pension, ekonomisk trygghet, och genom att underlätta för dem att fatta kloka beslut om sin ekonomi. Vi har 2 miljoner kunder i Sverige och Danmark, ett förvaltat kapital på 578 miljarder kronor och 2 500 anställda. Läs mer på www.skandia.se

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar Skandia med Boxhill AB. Urval och intervjuer kommer att ske löpande. Du söker enklast tjänsten via "ansök-knappen" i annonsen. Om du har specifika frågor angående tjänsten eller hur du ansöker så är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Petra Törnblom, petra.tornblom@bhill.se, alternativt Johanna Bergstrand, johanna.bergstrand@bhill.se.

Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Är detta något för dig? Tveka inte att höra av dig! Annars kan du skicka in ditt CV till oss så hör vi av oss så fort något som passar din profil dyker upp.

Ansök nu Skicka in CV