Integrationsspecialist

Intresserad?

Är detta något för dig? Tveka inte att höra av dig!

Ansök nu

Rollen är placerad i avdelningen ”Technical Platforms” inom Skandias IT-organisation. Du kommer att ingå i ett framåtblickande team som just nu håller på att implementera en ny API management-plattform i syfte att positionera den viktiga integrationsförmågan framåt. Det händer mycket inom området och vi går mot att öppna upp vårt data via API’er mot externa partners inom bankområdet, ökad grad av selfservice inom försäkringsområdet och integrera mot molnlösningar.

Om Rollen

Som integrationsspecialist kommer du jobba med utveckling och förvaltning av Skandias integrationslösningar och plattformar. Tjänsten innebär att arbeta operativt i en komplex och utmanande miljö med flera olika kontaktpunkter. Som integrationsspecialist är du en mångsidig allkonstnär inom systemutveckling!

Ditt fokus kommer att vara:

  • Implementera Skandias nya API Management-plattform (IBM API Connect)
  • Utifrån affärsbehov förbättra och vidareutveckla arkitektur och infrastruktur inom området
  • Ta fram generella integrationslösningar på plattformen
  • Förvaltning, felsökning och uppföljning av implementerade lösningar
  • Informera och stötta utvecklare och andra användare av plattformen

Din bakgrund

Vi söker dig som har minst några års erfarenhet av arbete med API’er och API Management.          

Du har erfarenhet och kunskap inom:

  • IBM’s API management-plattform API Connect eller liknande plattform i komplexa miljöer
  • SOAP- och Rest-tjänster, god kunskap om xml och JSON samt WSDL, Swagger och YAML
  • Continuous integration and deployment (CICD)
  • Infrastruktur: HA-kluster lösningar, Containerteknologier som Docker och Kubernetes Cloudteknologi
  • Kunskap om Oauth och Public Key Infrastructure är meriterande

Personliga egenskaper

Vi söker en do:er som skapar affärsnytta med hjälp av effektiva och förvaltningsbara integrationslösningar. Du har god samarbetsförmåga och social kompetens. Du är målmedveten och driven och kommer med egna idéer. Du strävar efter kontinuerlig förbättring inom både teknik och arbetssätt. Du har god förmåga till problemlösning och felsökning

Om Skandia

Skandia är ett pensionsbolag som erbjuder tjänstepension med förebyggande hälsoförsäkring för att du ska kunna bygga grunden till en trygg pension och vara frisk på vägen dit. Vi förvaltar mer än 600 miljarder åt våra 2 miljoner kunder och låter pengarna jobba på ett sätt som ger bra avkastning och samtidigt bygger ett bättre samhälle. Hos oss finns också en bank för bolån och sparande som möjliggör att hantera hela din ekonomi från pension till räkningar.

Ansökan

Låter detta intressant? Då vill vi veta mer om dig! Vi arbetar med löpande intervjuer så tveka inte att söka redan idag. I denna rekrytering samarbetar Skandia med Boxhill. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Johanna Bergstrand, johanna.bergstrand@bhill.se eller Petra Törnblom, petra.tornblom@bhill.se.

Varmt välkommen med din ansökan! 

För att följa lagar angående Personuppgiftshantering och för att kunna ge dig statusuppdatering under rekryteringen ber vi dig att EJ skicka ansökningar via e-mail utan via Ansökningsknappen.

Ansök nu

Är detta något för dig? Tveka inte att höra av dig! Annars kan du skicka in ditt CV till oss så hör vi av oss så fort något som passar din profil dyker upp.

Ansök nu Skicka in CV