IT Vendor Manager

Intresserad?

Är detta något för dig? Tveka inte att höra av dig!

Ansök nu

IT Vendor Manager

Har du erfarenhet av avtalshantering och brinner för att bygga leverantörsrelationer? Nu finns möjligheten att söka rollen som IT Vendor Manager hos Svevia. En roll med stort eget ansvar och en spännande agenda! 

Rollen ingår sedan årsskiftet i enheten PMO inom IT och är placerad i Solna. IT-organisationen består av cirka 30 medarbetare plus konsulter, fördelade på de fyra enheterna Applikation, Infrastruktur, PMO och Digital Affärsutveckling. Svevia har stor del av sin operativa IT outsourcad och denna roll ansvarar för hela IT-avtalsportföljen.

Om rollen

Som IT Vendor Manager arbetar du med strategisk och taktisk leverantörsstyrning. Det innebär bland annat att arbeta med upphandling, prisförhandling samt avtalsförhandling av nya och befintliga IT-leverantörer. Det innefattar även ansvar för att upprätthålla och vidareutveckla långsiktiga relationer med leverantörer samt att arbeta med uppföljning och kontrollmekanismer för avtalsstyrningen. Arbetet utförs i nära samverkan med chefer och andra ledande roller inom både IT-organisationen och verksamheten.

Rollen innefattar även: 

  • Bygga och leda långvariga relationer med utvalda leverantörer, samverkansgrupper och verksamheten.
  • Samarbete med tjänsteområdes- och funktionsansvariga för att optimera leverans enligt avtal.
  • Kundnöjdhetsuppföljning av strategiska leverantörer inom organisationen.
  • Bevakning, utvärdering och rapportering till ledningsfunktioner inom IT.
  • Riskhantering
  • Stödja den operativa organisationen i avtals- och leverantörsfrågor.

Har du erfarenhet av leverantörsstyrning, upphandling eller förhandling av stora IT avtal så hoppas vi att rollen låter intressant för dig!

Vem är du?

Vi söker dig som är van att arbeta med avtalshantering, livcykelhantering och förhandling med externa leverantörer. Du trivs med att samverka och vara knytpunkt mot många interna funktioner. Du uppskattar att arbeta i projektform och har kunskap om projekt- och processtyrning.

Du har erfarenhet av att:

  • Arbeta med strategisk och taktisk leverantörsstyrning.
  • Genomdriva och upprätta olika avtal, från enkla till mer komplexa avtal.
  • Genomföra uppföljning och analys samt presentera resultat och förslag på åtgärder.
  • Arbeta med upphandling, leverantörsbyte och avtalsrevidering, med fördel inom IT

Rollen passar dig som vill omsätta strategi till praktisk handling och resultat, och som önskar en stor påverkansmöjlighet inom ditt ansvarsområde. Akademisk utbildning är meriterande. Flytande svenska och engelska i tal/skrift är ett krav för denna roll.

Om Svevia

Svevia är specialist på att bygga och sköta om vägar och infrastruktur. Samtidigt är vi ett serviceföretag i snabb förändring. Vi arbetar hela tiden med innovation och att utveckla vår förmåga att möta såväl nya affärskrav som kundernas behov av effektiva produkter, tjänster och metoder. Våra ca 2000 medarbetare finns på över 100 platser i Sverige och Norge och vi omsätter över 8 miljarder kronor.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar Svevia med Boxhill. Har du frågor om rollen är du varmt välkommen att kontakta Petra Törnblom på Boxhill, petra.tornblom@bhill.se alternativt 0760036080

Varmt välkommen med din ansökan.

Ansök nu

Är detta något för dig? Tveka inte att höra av dig! Annars kan du skicka in ditt CV till oss så hör vi av oss så fort något som passar din profil dyker upp.

Ansök nu Skicka in CV