Releaseledare / Teknisk Projektledare

Intresserad?

Är detta något för dig? Tveka inte att höra av dig!

Ansök nu

Landshypotek bank söker en Releaseledare / Teknisk Projektledare.

Vill du arbeta på en mindre bank med stort uppdrag där du har möjligheten att lära känna alla till förnamnet? Vi erbjuder dig ett utvecklande och roligt arbete på ett företag där varje medarbetare gör en tydlig skillnad. 

Banksektorn är just nu inne i en riktigt spännande perioden med ett stort fokus att ligga i framkant i den digitala utvecklingen. Som releaseledare och teknisk projektledare är du en av nyckelspelarna för att detta ska lyckas. Den här spännande rollen är fördelad över både projektledning och releaseledning.Arbetsbeskrivning

Som Releaseledare har du ett övergripande ansvarig för hela releaseprocessen. I rollen ansvarar du för att leda, styra och koordinera bankens tekniska releaser. Att driva arbete framåt genom kvalitetssäkringsmiljö ut till produktion. Releaseprocessen säkerställer att kvaliteten på lösningarna är tillräckligt hög för produktionssättning av releasen. Banken har all systemutveckling externt och releaseprocessen tar vid i ett tidigt skede i utvecklingscykeln.

Detta innebär:

  • Samla information och input från systemansvariga
  • Planering, genomförande och uppföljning av releaserna
  • Samordna projekten och förvaltningarnas samtliga leveranser inför releaser
  • Samordna/planera produktionssättning av releasen
  • Ansvarar för releaseprotokoll
  • Stående deltagande ”change advisory board”-möten (CAB)

Den andra delen av rollen innebär att arbeta som teknisk projektledare. Det gäller både projektledning och utförande av interna tekniska projekt. Projekten kan variera både gällande teknisk inriktning, storlek och omfattning och kan pendla mellan applikations och operations. Det kan exempelvis vara projekt för implementering eller uppgradering av nya tekniska lösningar, applikationer och system på banken.

Vem är du?

För denna roll är det först och främst viktigt med en god och bred teknisk förståelse. Du har en god kunskap om releaseprocessen med insikt i hur utvecklingscykeln kan se ut. Du har erfarenhet av koordinerande roller inom IT och har kanske arbetat som releaseledare eller drivit IT-projekt eller liknande.

Du har kunskap inom nedan områden:

  • Applikationer och implementeringar av applikationer
  • IT-infrastruktur
  • Kravställning mot leverantör
  • Med fördel erfarenhet av en outsourcad IT-miljö

Förutom att vara driven och målfokuserad är förmågan att se helheten, skapa ordning och struktur samt se orsak och samband nyckelkomponenter för denna roll. 

Troligen har du din erfarenhet från verksamheter som tydligt omfattas av regulatoriska ramverk, gärna bank och finanssektorn.

Om Företaget

Landshypotek Bank är en annorlunda bank med en stor uppgift där medarbetarna är avgörande för vår framgång. Landshypotek Bank utgörs av cirka 190 engagerade medarbetare på 19 kontor som tillsammans bidrar till ett rikare liv i hela landet. Sedan 1836 har vi finansierat satsningar inom jord- och skogsbruk och för företagande på landsbygden. Idag erbjuder vi också bolån till husägare utanför storstäderna samt sparande för alla vars hjärtan klappar för en levande landsbygd. Skillnaden mellan vår bank och andra är att här kommer du märka och se effekterna av hur du bidrar till att vi når våra mål. Genom vår storlek har vi möjlighet att vara snabbfotade och ligga i framkant på marknaden vad gäller digitala lösningar och system.

Vi erbjuder dig ett utvecklande arbete på ett företag som är mitt i en förändringsresa. Vi är ett sammansvetsat gäng och lever våra värderingar dagligen - Kunddriv, Glädje, Handlingskraft, Tillsammans – i både externa och interna sammanhang. https://www.landshypotek.se/om-landshypotek/arbeta-pa-landshypotek-bank/

Ansökan

Låter detta intressant? Då vill vi veta mer om dig! Vi arbetar med löpande intervjuer så tveka inte att söka redan idag. I denna rekrytering samarbetar Landshypotek Bank med Boxhill. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Petra Törnblom, petra.tornblom@bhill.se.

Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Är detta något för dig? Tveka inte att höra av dig! Annars kan du skicka in ditt CV till oss så hör vi av oss så fort något som passar din profil dyker upp.

Ansök nu Skicka in CV