Releaseprojektledare till Länsförsäkringar

Intresserad?

Är detta något för dig? Tveka inte att höra av dig!

Ansök nu

Vill du bidra till Länsförsäkringars och Agria Djurförsäkrings fortsatta framgång genom vidareutveckling av IT-stöd? Agria Djurförsäkring har stort fokus på utveckling och tillväxt genom internationell expansion. Ett exempel på detta är vår nyligen lanserade franska verksamhet. Detta ställer ökade krav på vidareutveckling av vårt IT-systemstöd.

Vi söker nu dig som har gedigen bakgrund från systemutvecklingsområdet med erfarenhet av att planera och leda IT-utveckling i en komplex IT-miljö och som vill vara på med vår resa.

Om jobbet

Som Releaseprojektledare inom förvaltningsobjektet arbetar du med de IT-applikationer som stödjer Länsförsäkringars dotterbolag Agria Djurförsäkring i dess arbete. 
Din huvudsakliga roll är att arbeta med områdets IT-utveckling genom att planera och genomföra områdets samtliga releaser, vilket omfattar både förvaltnings- och projektbeställningar.

Dina arbetsuppgifter består i huvudsak av att:

  • Planera och genomföra områdets samtliga releaser för att åstadkomma välplanerade och smidiga releaser
  • Se till att leveranserna från IT-leverantörerna genomförs med önskad kvalitet och på avtalad tid
  • Säkerställa att kravställningen har hög kvalitet
  • Beställa uppdrag mot leverantörerna
  • Följa upp leveranser och hantera avvikelser
  • Kontinuerligt statusrapportera till styrgrupp

Rollen är placerad på Länsförsäkringar AB:s IT-avdelning och du ingår i ett förvaltningsteam med 10-talet kollegor. Du arbetar nära övriga kollegor såsom Business Solution Manager, kravanalytiker, förvaltningsansvarig, IT-arkitekter, verksamhetsspecialister och våra externa leverantörer till applikationerna. Verksamhet och IT sitter i gemensamma lokaler på Gärdet.

Vem är du?

Vi söker dig som har gedigen bakgrund från systemutvecklingsområdet och från en komplex IT-miljö där du har erfarenhet av att planera och leda IT-utveckling. Du trivs i en roll i gränslandet mellan verksamhet och IT. Du förstår teknik och komplexa sammanhang och inser när du behöver dyka ner i detaljer och när det räcker att ha en övergripande bild.

Du har god förståelse för verksamhetens IT-systemstödsbehov, vidareutveckling av IT-stöd såväl som förståelse för applikationsdrift. Vi tror att du har erfarenhet från ledande IT-roller såsom teknisk projektledare/projektledare, förvaltningsledare eller releaseledare. 

Du har en förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och engelska.

Som person har du goda ledaregenskaper och är intresserad av människor. Därutöver är du strukturerad och noggrann med god analytisk förmåga och med förståelse för komplexa flöden, beroenden och samband. Ett positivt och lösningsorienterat förhållningssätt är viktigt liksom förmågan att kunna kommunicera med kollegor från såväl IT som verksamheten.

Erfarenhet av sakförsäkring och av att tidigare arbetat med outsourcad IT-verksamhet är meriterande. Även praktisk erfarenhet från Pm3 och agil utveckling är meriterande.

Om oss

Inom IT-enheten ligger ansvaret för den IT-verksamhet som bedrivs inom Länsförsäkringar AB-koncernen samt den IT-verksamhet som lagts ut till externa leverantörer. IT-avdelningen ansvarar för utveckling, förvaltning och drift av Länsförsäkringars IT-lösningar vilket även omfattar ansvar för arkitektur, leverantörsstyrning, IT-säkerhet och Inköp.

Agria Djurförsäkring är ett dotterbolag till Länsförsäkringar AB och ansiktet utåt för förvaltningsobjektet Djur och Gröda som den aktuella rollen arbetar inom, med anställning vid Länsförsäkringars IT-avdelning. Agria Djurförsäkring har fokus på tillväxt och utveckling och inom objektet arbetar vi med tekniska uppgraderingar och anpassningar av arbetssätt.

Engagemang, tillit, professionalism och öppenhet är det som driver utveckling hos oss. I vår organisation leder återkoppling och uppföljning av dina prestationer affären framåt. Samma öppenhet som vårt starka varumärke står för strävar vi även efter internt. Mångfald värderas högt i vår verksamhet och vi lägger stort fokus på hälsa för att skapa balans mellan jobb och fritid.

Mer information och ansökan

Låter detta intressant? Då vill vi veta mer om dig! Vi arbetar löpande med intervjuer och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag, så tveka inte att söka redan idag, dock senast den 10 februari 2019. Ansök genom att klicka på ”Ansök här”!

I denna rekrytering samarbetar Länsförsäkringar AB med Boxhill AB. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Maria Grevillius, ansvarig rekryterare, på telefon 072-727 62 94 eller via

maria.grevillius@bhill.se

Länsförsäkringar AB-koncernen har länsförsäkringsbolagens uppdrag att bedriva gemensamma affärer inom bank och försäkring, bedriva strategiskt utvecklingsarbete och ge service till bolagen inom områden som skapar effektivitet och skalfördelar. Allt för att skapa förutsättningar för länsförsäkringsbolagen att bli framgångsrika på sina respektive marknader.

Läs mer om oss:
Länsförsäkringar

Sökord: Project manager, maintenance manager, technical project manager, projektledare, teknisk projektledare, releasesamordnare

Ansök nu

Är detta något för dig? Tveka inte att höra av dig! Annars kan du skicka in ditt CV till oss så hör vi av oss så fort något som passar din profil dyker upp.

Ansök nu Skicka in CV