Kravanalytiker till Länsförsäkringar AB

Intresserad?

Är detta något för dig? Tveka inte att höra av dig!

Ansök nu

Vill du vara med och vidareutveckla och förvalta vårt nya IT-system för sakförsäkringar?
Vi söker dig som brinner för att arbeta i gränslandet mellan IT och verksamhet i rollen som kravanalytiker och som vill bidra i vårt förändringsarbete.

Om jobbet

En ökad efterfrågan på digitaliserade tjänster och processer ställer nya krav på IT-systemstöd. EttSak är länsförsäkringsgruppens nya IT-stöd för sakförsäkringar som svarar upp mot detta.   

Som kravanalytiker inom objektet EttSak arbetar du i gränslandet mellan verksamheten och IT. Ditt fokus är att fånga verksamhetens behov och önskemål om förändringar i systemet för området produkt och prissättning, och se på möjliga lösningar utifrån befintlig systemfunktionalitet. Du analyserar, strukturerar och dokumenterar affärskrav till IT-krav. Som kravanalytiker bidrar du även med tester av beställd funktionalitet. 

Rollen är placerad på Länsförsäkringar AB:s IT-avdelning och du ingår i ett förvaltningsteam med 10-talet kollegor. Du arbetar tillsammans med övriga kravanalytiker/objektspecialister, IT-arkitekter, verksamhetsspecialister och förvaltningsledare samt externa leverantörer till systemet. Du ingår i olika forum såsom dagliga fokusmöten, sprintplaneringsmöten och retrospectives. 

Vem är du?

Vi söker dig som vill arbeta i en verksamhetsnära IT-organisation och som har tidigare erfarenhet från arbete med kravhantering – från att fånga verksamhetens behov till att dokumentera funktionella och icke-funktionella IT-krav. Du har agerat i rollen som brygga mellan verksamhet och IT och gärna samarbetat med outsourcingpartners. Du har god inblick i systemutvecklingsprocessens olika faser och god teknisk förståelse. Kanske har du tidigare arbetat i roller såsom kravanalytiker, objektsspecialist, systemförvaltare, systemutvecklare eller annan typ av roll som innehåller kravhantering.

Det är meriterande om du har erfarenhet av sakförsäkringsverksamhet, agilt arbetssätt, outsourcad verksamhet och/eller Pm3.

Som person ser vi gärna att du är strukturerad och noggrann med god analytisk förmåga och har förståelse för komplexa flöden, beroenden och samband. Du är driven och gillar förändring där allt inte är givet på förhand.

Du är serviceinriktad och i kombination med en portion kreativitet, gillar du problemlösning. Du har god förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och engelska och du tycker det är givande att arbeta i internationella team.

Om oss

Inom IT-enheten ligger ansvaret för den IT-verksamhet som bedrivs inom Länsförsäkringar AB-koncernen samt den IT-verksamhet som lagts ut till externa leverantörer. IT-avdelningen ansvarar för utveckling, förvaltning och drift av Länsförsäkringars IT-lösningar vilket även omfattar ansvar för arkitektur, leverantörsstyrning, IT-säkerhet och Inköp.

Förvaltningsobjektet EttSak har drivits som ett nyutvecklingsprojekt och har nyligen tagit steget till förvaltning. I förvaltningen vidareutvecklar och migrerar vi stegvis från andra sakförsäkringsapplikationer och på lång sikt kommer objektet att omfatta samtliga sakförsäkringar.

Engagemang, tillit, professionalism och öppenhet är det som driver utveckling hos oss. I vår organisation leder återkoppling och uppföljning av dina prestationer affären framåt. Samma öppenhet som vårt starka varumärke står för strävar vi även efter internt. Mångfald värderas högt i vår verksamhet och vi lägger stort fokus på hälsa för att skapa balans mellan jobb och fritid.

Mer information och ansökan

Låter detta intressant? Då vill vi veta mer om dig! Vi arbetar löpande med intervjuer och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag, så tveka inte att söka redan idag, dock senast den 16 december. Ansök genom att klicka på ”Ansök här”!

I denna rekrytering samarbetar Länsförsäkringar AB med Boxhill AB. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Maria Grevillius, ansvarig rekryterare, på telefon 072-727 62 94 eller via

maria.grevillius@bhill.se.

Länsförsäkringar AB-koncernen har länsförsäkringsbolagens uppdrag att bedriva gemensamma affärer inom bank och försäkring, bedriva strategiskt utvecklingsarbete och ge service till bolagen inom områden som skapar effektivitet och skalfördelar. Allt för att skapa förutsättningar för länsförsäkringsbolagen att bli framgångsrika på sina respektive marknader.

Läs mer om oss: Länsförsäkringsgruppen

Sökord: Kravanalytiker, objektspecialist, kravhantering,

Ansök nu

Är detta något för dig? Tveka inte att höra av dig! Annars kan du skicka in ditt CV till oss så hör vi av oss så fort något som passar din profil dyker upp.

Ansök nu Skicka in CV