Gruppchef inom Applikationsutveckling till Skandia IT

Intresserad?

Är detta något för dig? Tveka inte att höra av dig!

Ansök nu

Är du en ledare inom modern applikationsutveckling som gillar att driva förändring? Vi på Skandia är tillräckligt små för att just du ska göra skillnad och samtidigt tillräckligt stora för att du ska kunna växa och utvecklas.

För att passa in hos oss bör du vara en trygg och prestigelös ledare. Du tror på att teamarbete och arbetsglädje leder till goda resultat. Du är målinriktad och transparent i ditt sätt att leda och kommunicera.

Din chef

I denna roll får du möjlighet att tillhöra en Ledningsgrupp som leds av Gunnar Bedman. Gunnar är en erfaren chef som brinner för teamarbete och att bidra till att individer utvecklas. Han är en prestigelös och målinriktad ledare som är övertygad om att arbetsglädje skapar resultat. Hans ledarskap präglas av kommunikation och feedback.

Varför Skandia

Hos oss på Skandia är engagemang, ansvarstagande och en vilja att utvecklas några av de egenskaper vi värderar högst. Vi tror att samarbete tar oss längre än vad någon enskild person kan göra. Och vi tror på en organisation där mångfald och jämställdhet är lika självklart som att vi sätter våra kunder först.

Vi säljer inte produkter, vi skapar trygghet genom långsiktighet.

Med 2 200 anställda är vi inte störst i branschen men med ett förvaltat kapital på cirka 600 miljarder gör våra medarbetare skillnad för våra kunder varje dag.

Din roll

Som gruppchef för applikationsutveckling inom Företag har du ansvaret för en väl fungerande grupp med tre olika team. Gruppen omfattar roller som Scrum Masters, systemarkitekter, utvecklare, testare och systemansvariga. Gruppen består i dagsläget av ett 15-tal anställda + konsulter och jobbar inom två av Skandias SAFe-tåg; Spara och Risk & Hälsa. Gruppen arbetar med såväl nyutveckling som förvaltning av system byggda på både ny och äldre teknik.

Du kommer att vara en del av ledningsgruppen för Solution Center .NET (ca 100 personer) och även vara en del av leveransledningen. I rollen ingår såväl personalansvar, leveransansvar och funktionsansvar för tre applikationsportföljer.

Skandia arbetar Agilt med utveckling och följer idag SAFe ramverket.

I rollen kommer du att leda och inspirera dina medarbetare för att åstadkomma förändringar och förbättringar beträffande exempelvis arbetssätt och kultur mm. Du kommer att vara en närvarande chef som skapar förutsättningar för din personal att prestera och nå mål. Du kommer att samarbeta med verksamhetens olika intressenter och kravställare och du kommer att behöva göra ständiga prioriteringar och ta beslut.

Arbetsuppgifter:

  • Du coachar, utvecklar och utmanar dina medarbetare och kollegor.
  • Du har fullt leveransansvar för både utveckling och förvaltning och arbetar i nära samarbete med driftsorganisationen.
  • Du leder arbetet med att utveckla, förbättra och implementera nya arbetssätt och processer.
  • Du säkerställer att gruppen har rätt kompetens och rekryterar medarbetare vid behov.
  • Du bidrar till utveckling mot överordnade planer för att säkra Skandias långsiktiga framgång
  • Du ansvarar för budget och resursfördelning inom din grupp

Din bakgrund och dina egenskaper

Vi tror att du jobbar i en chefsroll där du har ansvar för applikationsutveckling. Du har erfarenhet från en organisation som har implementerat moderna Agila arbetssätt och du har varit med och drivit igenom större förändringar. Det är en fördel om du har erfarenhet från komplexa verksamheter som exempelvis försäkring eller bank och om du har erfarenhet från SAFe eller arbete med utvecklingsprocesser. Du är van vid arbete med planer och budgetar.

Du är en prestigelös, trygg och självständig ledare som är övertygad om att teamarbete och arbetsglädje är viktiga nycklar för att skapa resultat. Som chef är du närvarande och du skapar förutsättningar för dina medarbetare att leverera och prestera. Du gillar att rekrytera och att bygga och utveckla ditt team. Förändringsledarskap är något som kommer naturligt för dig. Du har god kommunikativ förmåga, du är positiv, social och har förmågan entusiasmera och inspirera andra. Du är flexibel och kan anpassa dig i en föränderlig värld.

Du trivs i en leveransinriktad miljö och är van vid att samarbeta med verksamheten och dess intressenter. Du har god förståelse för såväl IT/teknik som affär och är van vid att balansera perspektiv och att prioritera.

För denna roll bör du ha en relevant högskoleutbildning eller motsvarande. Arbetet kräver även att du har goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift.

Din ansökan

I denna rekrytering samarbetar Skandia med Boxhill AB. Urval och intervjuer kommer under maj och juni månad. Du söker enklast tjänsten via "ansök-knappen" i annonsen. På ett enkelt och snabbt sätt bifogar du ditt CV. Vi lovar - inga krångliga ansökningsformulär. Om du har specifika frågor angående tjänsten eller hur du ansöker så är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Ann Bender ann.bender@bhill.se.

Varmt välkommen med din ansökan!

För att följa lagar angående Personuppgiftshantering och för att kunna ge dig statusuppdatering under rekryteringen ber vi dig att EJ skicka ansökningar via e-mail utan via Ansökningsknappen.

Ansök nu

Är detta något för dig? Tveka inte att höra av dig! Annars kan du skicka in ditt CV till oss så hör vi av oss så fort något som passar din profil dyker upp.

Ansök nu Skicka in CV